Marte Michelet blir podkastprodusent i Gyldendals lydredaksjon. Foto: Gyldendal.

Marte Michelet er ansatt som podkastprodusent i Gyldendal

Publisert: 9. mai 2022 kl 14.44
Oppdatert: 9. mai 2022 kl 15.01

­Høsten 2022 tiltrer Marte Michelet i et toårig engasjement som podkastprodusent i Gyldendals lydredaksjon. Med denne ansettelsen fortsetter forlaget sin satsing innen lydfeltet og fokus på egenprodusert innhold. Michelets rolle vil i hovedsak innebære å jobbe med dokumentariske podkaster. Hun skal samarbeide med journalister og forfattere i arbeidet med idéer, research og utforming.

– Jeg gleder meg vilt til å jobbe med lyd igjen, og i en annen type rolle. Jeg har tusen idéer – sammen med Gyldendal skal vi finne spennende prosjekter og folk vi kan jobbe med, sier Michelet, som har en solid bakgrunn innen lydfeltet. Hun har blant annet arbeidet som vaktsjef og programleder i NRKs Dagsnytt 18 og Ukeslutt. For tiden arbeider hun med den nye og korrigerte utgaven av boka «Hva visste hjemmefronten?», som vil være utgitt før hun begynner i lydengasjementet. Den nye utgaven skal etter planen være klar tidlig på høsten.

– Vi i lydavdelingen har lenge ønsket oss et tett samarbeid med Marte Michelet», sier sjef for lydredaksjonen, Berit Solberg Folden.

– Michelet har en uvurderlig kompetanse og kreativitet, som vi vil dra stor nytte av framover. Konkurransen i dette feltet er beintøff og det er viktig for Gyldendal å knytte til seg de aller beste på lyd. Vi har det siste året styrket lydavdelingen med flere ansettelser, blant annet programskaper Joakim Førsund. Nylig har vi også rekruttert produsent Terje Andersen. Med Michelet på laget utvider vi både bredde- og spisskompetansen som skal til for å lykkes som en av landets beste lydprodusenter.

Michelet har lang fartstid som journalist, forfatter og programleder. I 2015 ga hun ut «Den største forbrytelsen om jødeutryddelsen i Norge», som vant Brageprisen og ble filmatisert i 2020. Hun har jobbet som journalist i blant annet Dagbladet og NRK.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb