Illustrasjonsbilde.

Jon Olav Nesvold / NTB

Kultursektoren får 59 millioner: – Vil styrke hele verdikjeden

Publisert: 2. mars 2022 kl 08.55
Oppdatert: 2. mars 2022 kl 10.57

I tillegg får Music Norway 11 millioner kroner, mens de resterende pengene går til Fond for lyd og bilde (10 millioner), Fond for utøvende kunstnere (5) og Danse- og teatersentrum (3).

– Stimuleringsmidler vil styrke hele verdikjeden, fra arrangører til artister og underleverandører, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) i en pressemelding.

Midlene til Norsk kulturfond går til arrangørstøtteordningene for musikk og scenekunst med henholdsvis 25 og 5 millioner kroner.

– Musikk- og scenekunstfeltet har hatt størst omsetningsfall som følge av pandemien, og særlig populærmusikkfeltet har blitt hardt rammet. Jeg vil derfor be spesielt Norsk kulturråd og Fond for lyd og bilde om å særskilt ivareta populærmusikkfeltet når de fordeler disse midlene, sier Trettebergstuen.

Onsdag opplyser regjeringen også at Norsk filminstitutt får 30 millioner kroner til å styrke filmproduksjonen og for å fremme kinobesøk

Det er i år satt av 1,2 milliarder kroner til koronastøtteordninger for kultursektoren. Midlene som nå fordeles, er en del av de 300 millioner kronene som er satt av til stimulering gjennom eksisterende virkemiddelapparat.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb