Foto

Kornelia Nikoline Arnheim

Joakim Aadland blir ny daglig leder for Balansekunst

Publisert: 23. november 2022 kl 09.52
Oppdatert: 23. november 2022 kl 09.52

­Han har 10 års fartstid fra den skeive organiserte bevegelsen i Bergen, og har i denne perioden ledet arbeidet med å bygge opp Regnbuedagene til å bli en landets største pridefestivaler. I Bergen har han markert seg som en engasjert festivalsjef som både har jobbet for å gjøre byen til en mer mangfoldig og inkluderende by, og for at kulturlivet skal ha trygge og forutsigbare rammer. Nå pakker han med seg både ektemann og hund, og flytter over fjellene til Oslo for å bli ny daglig leder for Balansekunst.

– Jeg gleder meg veldig til å kunne fortsette å bygge videre på det solide arbeidet som har blitt gjort i Balansekunst for å styrke inkludering og mangfoldsarbeidet i kunst- og kultursektoren. Jeg kjenner godt til verdien av å føle seg representert i den kunsten og kulturen som produseres og fremføres, og jeg ser frem til å kunne gå på jobb hver eneste dag for at enda flere skal få oppleve det og at enda flere skal kunne få ta del i kulturlivet, sier Aadland. 

Styreleder: – Vil ha god nytte av Joakim

– Vi er veldig glade for at Joakim Aadland har takket ja til stillingen som daglig leder i Balansekunst. Joakim bringer med seg et stort engasjement for mangfold og likestilling i kulturlivet, blant annet gjennom jobben som daglig leder for Regnbuedagene i Bergen, og har et omfattende nettverk som vi vil ha nytte av i det videre arbeidet i Balansekunst. Balansekunst er i en vekstfase, og jeg har som styreleder stor tro på at Joakim vil kunne bidra både til solid administrativ ledelse og til videreutvikling av aktivitetene innenfor vårt formål om å sikre et kulturliv der alle kan delta. Joakim er en god kommunikator, og vil være en strålende representant for Balansekunst i årene framover, sier styreleder i Balansekunst, Thomas Walle.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb