Tidligere og nåværende kulturminister, Abid Raja (til venstre) og Anette Trettebergstuen.

Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Abid Raja om kulturministeren: − Hun svikter en hel sektor

Publisert: 17. juni 2022 kl 09.10
Oppdatert: 17. juni 2022 kl 09.13

Tidligere denne uken ble det enighet rundt revidert nasjonalbudsjett for 2022.

Tidligere kulturminister Abid Raja går hardt ut mot nåværende kulturminister Anette Trettebergstuen etter dette. Han hevder han har vært forsiktig med å kritisere sin etterfølger, men at han fikk nok etter budsjettforhandlingene denne uka:

– Jeg er dypt skuffet over at kulturministeren ikke lar én eneste krone gå til kultur, frivillighet og idrett. Hun svikter en hel sektor når ingen av de 950 millionene – nær en milliard – ubrukte kronene i kultursektorens kompensasjonsordning i det hele tatt brukes på feltet, sier Raja til VG.

Her sikter han til VGs sak før jul i fjor der det ble kjent at disse pengene sto igjen ubrukt da Raja forlot ministerstolen til fordel for Trettebergstuen.

Trettebergstuen svarer følgende på kritikken:

 

– Det er veldig spesielt at Raja, som selv satt i regjering og nå sitter på Stortinget, ikke har fått med seg hvordan dette fungerer, eller så prøver han bevisst å feilinformere folk der ute, sier kulturministeren til VG.

Saken fortsetter under annonsen

Hun hevder at dagens regjering har brukt mer penger på bedre koronastøtte-ordninger enn de ordningene Raja selv klarte å lage i sin tid.

Ledige stillinger – kulturjobb