Kulturrådet åpner søknadsskjemaet på nytt for nye søknader til arrangørstøtteordningene for musikk og scenekunst. Her fra da gruppen Safario gjestet Uflakks i Bergen, som har fått tilskudd tidligere.
Uflakks

30 ekstra millioner til arrangørstøtteordninger i Norsk kulturfond

Publisert: 3. mars 2022 kl 09.36
Oppdatert: 3. mars 2022 kl 09.37

Søknadsfristen for begge arrangørstøtteordningene er satt til 2. mars, men siden rammen nå blir utvidet ønsker Kulturrådet å åpne for nye søknader.

Derfor vil søknadsskjemaet åpnes igjen tidlig i neste uke, med en ekstra frist 15. mars. De som allerede har levert inn søknaden sin til fristen 2. mars, trenger ikke søke på nytt.

Det skriver Kulturrådet i en pressemelding.

– Dette er viktige ekstramidler til et arrangørfelt som fortsatt er i krise, og som har en kritisk funksjon i å gi oppdrag til kunstnere, støtteapparat, og sceneproduksjon, sier Maria Utsi, fungerende rådsleder i Kulturrådet.

– Ved å bevilge midlene allerede i den nåværende søknadsrunden sikrer vi at støtten kommer raskest mulig ut til feltet. Jeg håper at arrangører særlig i populærmusikkfeltet vil benytte anledningen til å søke på denne ordningen.

Tilskuddene fra Norsk kulturfond bevilges av faglige utvalg satt sammen av representanter for de ulike kunstfeltene fra hele landet. Ordningene under Kulturfondet skiller seg fra stimuleringsordningen på flere punkter, og søknadene vil bli behandlet innenfor gjeldende retningslinjer.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb