Tegneserier er populært blant barn og unge.
Kyrre Lien / NTB

Vil gi gamle tegneserier nytt liv

Publisert: 20. oktober 2021 kl 10.44
Oppdatert: 20. oktober 2021 kl 10.46

Tegneserieentusiaster ønsker å fokusere på statusen for brukte tegneserier – som de ønsker å samle inn og gi et nytt liv.

– Vi ønsker å samle inn tegneserier som bare tar plass hjemme hos folk. seriX har allerede kontakt med skoler som har sagt seg villig til å ta imot tegneserier til skolebibliotek og klasserom, sier Kristian Hellesund i tegneseriegruppen SeriX i Bergen ifølge en pressemelding.

SeriX, som blant annet står bak tegneserietidsskriftet Serienett, ulike tegneseriearrangementer i Bergen, tegneserieutgivelser, foredrag, utstillinger og digitale tegneseriefestivaler, fyller fem år. Og det er i anledning jubileet gruppen ønsker å gjøre tegneseriene litt mer bærekraftige ved gjenbruk.

– I vårt arbeid for å fremme lesing av tegneserier, ser vi at de er veldig populære blant barn og unge. Mange skolebibliotekarer forteller at det er mye utlån av tegneserier, men samtidig er det få av dem å finne på skolene. Vi hører også fra antikvariater og samlere at det er mange som kvitter seg med tegneserier for tiden. Tegneserier fra åtti- og nittitallet er lite verdt, og mange velger å kaste dem, sier Hellesund, som ønsker seg «alt av tegneserier», og gjerne på andre språk enn norsk.

De må imidlertid overleveres fysisk i Bergen neste mandag kveld, står det videre i pressemeldingen.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb