Annonse
Komponist Bjarne Kvinnsland og Nordic Voices måtte avlyse planlagt nettkonsert, fordi de var seks i stedet for fem stykker. Foto: Heiko Junge / NTB

Var én person for mye – måtte avlyse nettkonsert

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Utover nødvendig produksjonspersonell er det ikke lov til å være mer enn fem personer til stede under digitale arrangementer. Komponist Bjarne Kvinnsland og gruppen Nordic Voices skulle tirsdag ha en planlagt nettkonsert i Trefoldighetskirken i Oslo. Nordic Voices teller seks personer – det er én for mye. Konserten måtte derfor utsettes.

Kvinnsland mener kulturlivet rammes for hardt og peker på at Trefoldighetskirken har et gigantisk kirkerom hvor det ikke hadde vært problem å holde to meters avstand.

Begrensningen på maks fem personer er vedtatt etter anbefaling fra Helsedirektoratet. Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sier til Aftenposten at de landet på tallet fem fordi de hadde et behov for å redusere kontakthyppigheten mellom mennesker i en situasjon der man ikke vet hvor smitteklynger med mutert virus er.

Han er kjent med at mange arrangører har tilgang på lokaler der det er lett å holde avstand. Det kan være kirker, konsertsaler og teaterscener. Men sier de har vurdert det dit hen at de lokale tiltakene ikke vil være langvarige og at det derfor forhåpentligvis vil være mulig å gjøre raske tilpasninger.

Kvinnsland mener kulturminister Raja burde tatt ansvar for å holde aktiviteten i gang digitalt under nedstengingen.

- Han var ivrig, lovende og ville mye, men det er svært vanskelig å skape noen slags forutsigbarhet for kulturlivet. Raja signaliserte at kulturlivet skulle premieres for aktivitet, men det er ikke tilfellet nå, sier Kvinnsland.

Raja svarer Aftenposten i en e-post hvor sier han skjønner det er tungt, og at det er det for alle, men at hensynet til liv og helse alltid vil komme først. Regjeringen jobber med støtteordninger for dem som må avlyse og for dem som må spille for begrenset publikum, legger han til.

Annonse
Annonse
Annonse