Kulturbransjen

Demonstranter holder opp plakater som viser til avlyste forestillinger under protesten mot regjeringens nedstenging av kulturlivet i Brussel. Rundt 5.000 deltok, anslår myndighetene.

Tusenvis i protest mot stenging av kultursektoren

Publisert Sist oppdatert

Flere tusen artister, kinoaktører, kulturarrangører og andre demonstrerte 2. juledag mot beslutningen om å stenge ned kulturlivet i Belgia.

Konserthus, kinoer og andre underholdningsarenaer ble søndag stengt i kampen mot spredning av omikronvarianten av koronaviruset.

Med budskap som «Showet må fortsette» og «Ingen kultur, ingen framtid», demonstrerte folkemengden i Brussel fredelig i pøsregnet. De mener det er urettferdig av regjeringen å rette de nye smitteverntiltakene mot kultursektoren.

Blant annet får julemarkeder fortsatt holde åpent, på tross av at de ofte preges av støyende gløggfesting. Restauranter og barer forblir også åpne, med enkelte nye restriksjoner.

Foto Reglene som trådte i kraft søndag, betyr at kinoer, teatre og konserthus stenges. Tilskuere blir ikke tillatt på stadioner og innendørs idrettsarenaer, og barer må stenge klokka 23. Foto: Virginia Mayo / AP / NTB

Ekspertkomiteen som gir regjeringen faglige råd under pandemien, har ikke anbefalt stenging av kultursektoren. En rekke kinoer og andre kulturarenaer valgte søndag å ignorere ordren om å stenge, ifølge kringkasteren RTBF.

De nye tiltakene innføres på tross av en jevn nedgang i antall covid-19-innleggelser de siste ukene. Belgia har registrert 946 smittetilfeller og 5,6 dødsfall per 100.000 innbyggere de siste to ukene.

Det er det 12. høyeste smittetrykket i verden. Norge ligger på åttende plass på denne lista, med 1.114 smittede og 2,3 døde.

Powered by Labrador CMS