Annonse
Publikum sittende ved langbord med en meters avstand på konsert med Jaga Jazzist på Rockefeller i Oslo i fjor. Nå frykter man konsekvensene av den lange perioden med restriksjoner. Foto: Heiko Junge / NTB

Svært mange vil fortsatt holde seg hjemme

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Vi har tidligere skrevet om at norsk kulturliv trolig vil oppleve flere utfordringer i tiden fremover. Danmark gjenåpnet flere uker før Norge, og erfaringene derfra tilsier at det nok ikke bare blir en fest i tiden som kommer.

Der har det blant annet vært et stort problem at det har vært for få sceneteknikere å få tak i, noe som har ført til avlysninger av flere arrangementer. Dette har vi også allerede merket i Norge. Flere undersøkelser har vist at pandemien har ført til en kompetanseflukt.

I tillegg melder danskene om færre publikummere enn forventet.

Lite lystne på kultur?

Etter halvannet år med nedstenging hadde kulturlivets aktører sett fram til at publikum skulle strømme tilbake til konserter og forestillinger. En fersk spørreundersøkelse fra Opinion viser derimot at svært mange fortsatt vil holde seg hjemme, ifølge Klassekampen.

Faktisk er det nesten like mange som svarer at de har planer om å oppsøke et kulturtilbud som det var for to uker siden, det vil si rett før gjenåpningen.

Kun fire av ti svarer at de planlegger å delta på kulturtilbud den kommende måneden, noe som er en økning på kun fem prosent.

Annonse
Annonse
Annonse