Annonse
Her sceneintervjuer Tom Remlov, nå ny BI-lærer, Liv Ullmann i 2019-forestillingen «Liv». Foto: Heiko Junge / NTB
Tom Remlov til BI

– Stor overføringsverdi fra kunst til business

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Kulturprofilen Tom Remlov (71) skifter beite til Handelshøyskolen BI.

Der skal Remlov, som ble pensjonert fra jobben som teatersjef for Riksteatret, være såkalt Adjunct Executive in Residence ved skolens Institutt for ledelse og organisasjon.

– Kunstnere er innovatører, de motiveres av et personlig behov for ny innsikt og erkjennelse. De lever av å ta sjanser og av å få andre med seg på oppdagerferd ut i det ukjente, de gir form og mening til andre menneskers liv og skaper stadig nye behov. Å få slike medarbeidere til å samspille, og å sørge for at de får utnyttet sine ressurser til det fulle – dét er ledererfaringen jeg er blitt invitert til å dele, sier Remlov om sin nye jobb, der han er ansatt for to år.

Ifølge pressemeldingen vil BI trekke Remlov inn i mange ulike kurs og studieprogrammer. Hans nye kollega på BI, Donatella de Paolo, har forsket på sier det er nysgjerrighet og interesse for kunstfeltet i næringslivet nå.

– Det er stor overføringsverdi fra kunst til business. Samarbeid i team og prosjekt, som jo oppsetning av ett teater- eller operaforestilling er, improvisasjon og ledelse av kreative prosesser er temaer som er høyst relevante i arbeidslivet i dag, sier hun.

Tom Remlov har vært direktør for Norsk Film, teatersjef ved Den Nationale Scene og ved Riksteatret, og var administrerende direktør for Den Norske Opera & Ballett da de etablerte seg i Bjørvika. Han har også fartstid fra utdanningssektoren, senest som førsteamanuensis og leder for produsentutdanningen ved daværende Den Norske Filmskolen/Høgskolen i Lillehammer.

Annonse
Annonse
Annonse