Annonse
AVLYSER: OverOslo bekrefter at de avlyser årets festival. Foto: Vidar Ruud / NTB

Stavernfestivalen og OverOslo avlyser

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Stavernfestivalen og OverOslo avlyser. Øya og Palmesus er i tenkeboksen når det gjelder om de skal gå samme vei, melder NRK.

– Det er dessverre ingen vei utenom, skriver daglig leder Ole Christian Mørk i Stavernfestivalen i en pressemelding som VG siterer.

Avlysningen skjer etter Regjeringens siste pressekonferanse om blant annet planen for arrangementer i sommer. Mørk mener Regjeringens anbefalinger og pålegg til smittevern blir vanskelig å kombinere med festival – og dermed ble det avlysning, også i år.

Stavernfestivalen ble arrangert for første gang i 2001. I 2019 var det rundt 75.000 publikummere på festivalen fordelt over tre dager.

Også OverOslo ser seg nødt til å avlyse årets utgave, bekrefter arrangøren overfor TV2.

– Vi har vært mentalt forberedt på å avlyse i lang tid, men det var dagens nyheter som gjorde at vi tok den endelige beslutningen, sier kommunikasjonsansvarlig for OverOslo, Jøran Kristensen til TV2.

Kulturminister Abid Q. Raja fortalte på pressekonferansen at han og Sommergruppen, som består av arrangører og fagpersoner, skal ha et møte torsdag. Før den tid, og mest sannsynlig ikke før i neste uke, blir det klart hva som skjer med årets Bergenfest-avvikling i juni, ifølge BA.

Annonse
Annonse
Annonse