Annonse
På Kadettangen i Bærum skulle Kadetten musikkfestival blitt arrangert i fjor sommer. De har fått avslag på korona-kompensasjonssøknaden sin og publikum venter fortsatt på å få refundert billettene sine. Foto: Tore Meek / NTB

Ser dårlig ut for Kadetten

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

I november ble det klart at bærumsfestivalen Kadetten fikk avslag på sin søknad om kompensasjon for fjorårets avlyste festival. Kadetten hadde bedt om 14,5 millioner kroner i støtte fra Kulturrådet, skriver Klassekampen.

Festivalen har siden klaget på avslaget og moderert søknadssummen til 4,5 millioner kroner.

Alle som kjøpte billett i 2020 har blitt lovet refusjon av festivalen. Det har de fortsatt ikke fått, og på arrangementets Facebook-side er det flere som har uttrykt sin frustrasjon over at dette.

I desember ble festivalen konkursbegjært for andre gang i fjor, ifølge nettstedet Ballade. Begjæringen kom fra en tidligere arbeidstaker som ikke skal ha fått lønn.

«Kadetten jobber mot en konkret helhetlig løsning på utfordringene som har kommet i kjølvannet av korona. Festivalen vil komme med en offisiell uttalelse når den helhetlige løsningen er klar», skriver styreleder Anton Solberg i Kadetten AS til Klassekampen.

Flere festivaler venter fortsatt på svar fra Kulturdepartementet på fjorårets søknader om korona-kompensasjon. Tone Østerdal i Norske konsertarrangører sa i et intervju i går at hun ønsker tydeligere svar fra regjerningen og kalte de bakpå.

Annonse
Annonse
Annonse