Annonse
I september er det planlagt to utsolgte konserter med Elton John i Telenor Arena. Nå er flere positive til at det blir en mulighet. Foto: Berit Roald / NTB

Satser på fulle konsertsaler igjen i september

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Etter Folkehelseinstituttets beregninger vil alle over 18 år være vaksinert innen 19. september. En knapp uke etterpå skal Elton John spille to utsolgte konserter i Telenor Arena på Fornebu – hvis alt går etter planen.

Konsertene står fortsatt i kalenderen hos Telenor Arena, men Live Nation kan ennå ikke si om konserten faktisk blir noe av.

Live Nation viser til Frank Nes, daglig leder i Bergen Live, Live Nations søsterselskap om spørsmål om hvordan høsten planlegges. Nes her nemlig ledet «Sommergruppen» som har gitt myndighetene råd for hvordan sommerens konserter skal planlegges.

Nes sier det er umulig å vite for sikkert, men at han tror det skal være mulig.

– Om vi ikke er kommet til full kapasitet allerede i september, er det naturlig å tro at vi vil det i løpet av høsten, sier han til Aftenposten.

Arrangører rundt om i hele landet venter på en avklaring om hvilke regler som vil gjelde for store arrangementer innendørs fremover. Fra oktober til desember er det høysesong for store innendørs arrangementer, og det bookes nå konserter i tro om at de skal gjennomføres som normalt. Den korte tidshorisonten er derimot frustrerende.

Da er det fint å høre at Helsedirektør Bjørn Guldvog er optimistisk. Han sier at vi til høsten kan ha konserter og arrangementer med veldig lite publikumsbegrensning hvis vi er heldig med virusvarianter.

Avdelingsdirektør ved FHI, Line Vold, mener også det er grunn til optimisme og viser til regjeringens plan for nedtrapping av tiltak.

Annonse
Annonse
Annonse