Annonse
FORSKJELLSBEHANDLING: Underleverandør til idretten reagerer på at de ikke får kompensert inntektstap slik underleverandører i kulturen får. Illustrasjonsbilde. Foto: Jil Yngland / NTB

Reagerer på forskjellsbehandling mellom idretten og kulturen

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Forrige uke var preget av debatten mellom Kulturminister Abid Q. Raja og FrPs Sylvi Listhaug. Sistnevnte mente kulturbransjen fikk for mye penger under koronapandemien, og at det var urettferdig ovenfor andre næringer i Norge.

Raja mente på sin side at Listhaug ikke forstår konsekvensene av å kutte i støtten.

Nå har Norges største leverandør av tjenester til idrettsarrangementer, EQ Timing, slengt seg på debatten. De leverer blant annet påmeldings- og tidtagningstjenester.

Bedriften går under den generelle ordningen som alle næringer går under, fordi de er en kommersiell aktør. Derfor får de støtte til deler av kostnadstapet, ikke inntektstapet som underleverandører i kulturen får.

Dette mener Per Arne Jakobsen i EQ Timing er forskjellsbehandling, og gjør han forbannet.

Han har prøvd å forstå hva som er forskjellen på en leverandør av billett-tjenester for kulturlivet, sammenlignet med en leverandør av påmeldingstjeneste for idretten

Han sier de har prøvd å forstå hva som er forskjellen på en leverandør av billett-tjenester for kulturlivet, sammenlignet med en leverandør av påmeldingstjeneste for idretten. Den eneste han finner er at de som leverer til kultur får støtte, mens de som leverer til idretten ikke får det.

– Frivillige organisasjoner som har mistet oppdrag i tilknytning til arrangementer som har blitt avlyst, har kunnet søke ordningen, sier statssekretær i Kulturdepartementet, Gunhild Berge Stang til VG.

Hvorfor det er ulik innretning for kulturlivet og frivilligheten, baseres ifølge statssekretæren på innspill de har mottatt fra sektoren om hva som er hovedutfordringene på de ulike feltene. Hun understreker at kompensasjonsordningen for frivilligheten og idretten ble opprettet for å støtte opp om frivillig sektor – herunder idretten.

Annonse
Annonse
Annonse