Annonse
AVLYSER: OverOslo festivalen avlyser trolig årets festival i juni. Her fra da Morten Abel gjestet scenen en regnfull kveld i 2018. Foto: Vidar Ruud / NTB

Populære Oslo-festivaler gir opp håpet om comeback i juni

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Mens det på nasjonalt nivå kan være opptil 600 publikummere på konsert i kohorter på 200, virker det fortsatt som en fjern drøm for Osloboerne. Derfor ser flere festivaler nå det som helt usannsynlig at de kan gjennomføre de planlagte festivalene i juni, selv om det kommer gradvis lettelser også i Oslo.

I vinter så festivalarrangør Thorkild Gundersen en 50 % sjanse for å arrangere festivalen OverOslo fra 16. juni. Nå har de så godt som gitt opp håpet.

De vil likevel ikke komme med en formell avlysning før reglene for festivalsommeren blir annonsert i starten av mai. Det er derimot bare å regne som en formalitet.

Heller ikke Piknik i Parken har lenger noe håp om festival-comeback 17. juni.

Både OverOslo og Piknik i Parken planlegger alternative konsertkvelder.

– Man blir jo litt gal av å planlegge igjen og igjen, uten å få gjennomført. Men vi vil heller gjøre noe, enn ingenting. Vi håper vi kan ha noen konsertkvelder med opptil 200 personer. Da får vi i alle fall sørget for lønn til artistene, sier Thorkild Gundersen til Aftenposten.

OverOslo og er ikke alene kan Joël Schwalenstöcker leder i foreningen for managere og bookingagenter NEMAA fortelle. Ifølge ham har arrangører over hele landet slike alternative planer nå. Målet er å få artistene­ på scenen, nesten uansett hvordan. Utendørs­arenaer og mindre innendørs­arenaer er det mest realistiske.

For Oslo sin del erkan det være godt nytt da det i hovedstaden er gode vilkår for nettopp dette.

Annonse
Annonse
Annonse