Kulturbransjen

Oslo Fagottkor fikk ærespris under Pride-dagene

Æresprisen 2021 ble delt ut til Oslo Fagottkor i anledning åpningen av Oslo Pride onsdag kveld. Frydprisen gikk til Pasientorganisasjonen for kjønnsinkongruens.

Publisert Sist oppdatert

Oslo Fagottkor fikk æresprisen for måten de har vært synlige og nådd ut til mange mennesker på.

– Koret har gjennom 17 år gledet, trøstet og underholdt den skeive befolkningen og gitt streitinger et innblikk i homokulturen på egne premisser, heter det i juryens begrunnelse.

Æresprisen går til den som blant annet har gjort en innsats for skeive personers stilling i det norske samfunn. I 2020 gikk den til slampoet, forfatter og samfunnsdebattant Guro Sibeko.

Pasientorganisasjonen for kjønnsinkongruens fikk Frydprisen i år for arbeidet organisasjonen gjør for transpersoner og ikke-binære personer som opplever seg selv som verken kvinne eller mann. Juryen fremhever spesielt arbeidet organisasjonen har gjort for barn, unge og foreldre til transbarn.

– De har gjort og gjør en utrettelig innsats for transpersoners og ikke-binæres rettigheter og skaper samtidig trygge møteplasser for målgruppene gjennom fritidsaktiviteter, diskusjonsforum og nettverksarbeid, skriver juryen.

Juryen består av folk fra FRI Oslo og Viken, Oslo Pride, Skeiv Ungdom og Skeiv Verden.

Powered by Labrador CMS