FanSALE fra Eventim skal hindre ulovlig salg av billetter.
cmannphoto / iStock
Eventim lanserer fanSALE i Skandinavia

Nå kan fans kjøpe og selge billetter trygt og lovlig

Publisert: 27. april 2021 kl 08.36
Oppdatert: 27. april 2021 kl 08.40

I en pressemelding tirsdag skriver Eventim at de lanserer videresalgsplattformen fanSALE så alle fans kan kjøpe og selge billetter som videresendes til konserter, festivaler og idrettsarrangemeneter, trygt og lovlig. Plattformen er også en mulighet til å sikre seg billetter til utsolgte arrangementer eller å selge billetter til arrangementer man ikke kan delta på fordi de har blitt utsatt på grunn av for eksempel korona, skriver de.

Svartebørssalg av billetter har i mange år vært et stort problem. En studie utført for Kulturdepartementet i Danmark i 2019 viser at 44 prosent kjenner til minst en annen person som har opplevd problemer med overpris på billetter.

Nå ønsker Eventim å være i førersete og bidra til å bekjempe ulovlig salg og utfordringen rundt falske billetter. Det skal ikke lenger betales overpris for billetter til kultur- og idrettsarrangementer på ulovlige byttebørser, og ingen skal lenger oppleve å bli avvist i døra fordi billettene deres viser seg å være falske, heter det i pressemeldingen.

– Vi har opplevd et økende problem de siste årene og får mange henvendelser fra kunder som tror de har kjøpt ekte billetter, men som plutselig opplever at noe er galt. Vi kan dessverre ikke hjelpe dem når billettene ikke blir kjøpt via offisielle kanaler, men med fanSALE kan vi sikre at alle får en god opplevelse med videresalg eller kjøp, sier administrerende direktør i Eventim Norge, Marcia Titley.

Eventim, blir dermed den første i Norden som lanserer en billettplattform som fanSALE, der brukere enkelt og trygt kan kjøpe og videreselge billetter. FanSALE, som lanseres nå i Norge, Sverige og Danmark, er allerede i bruk i Tyskland, Storbritannia, Nederland og Sveits.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb