Annonse
Monica Larsson blir ny generalsekretær for Norsk kulturforum. Foto: Ilja Hendel

Monica Larsson er ny generalsekretær i Norsk kulturforum

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Monica Larsson (f. 1975) har en solid og variert bakgrunn fra kulturfeltet. Hun er utdannet Cand.mag fra Universitetet i Oslo i sosialantropologi og mediefag. Tidlig i karrieren jobbet hun for diverse bistandsorganisasjoner før hun i 2004 ble daglig leder i Norsk Rockforbund (Norske Konsertarrangører). Senere ble hun kommunikasjonsrådgiver i Likestillings- og diskrimineringsombudet og deretter i kommunikasjonsbyrået Kulturmeglerne AS.

Siden 2009 har hun sittet i styret i Øyafestivalen, og er nå på sjette året som styreleder i bransjefestivalen by:Larm. I juni 2021 ble Larsson oppnevnt av Kunnskapsdepartementet til å sitte i styret i Norges Musikkhøgskole. De siste 4,5 årene har Larsson vært ansatt som seniorrådgiver i Kulturrådet med fokus på satsingen på kulturell og kreativ næring og kulturøkonomi. Larsson har også hatt en rekke andre verv og stillinger innenfor kulturlivet. Hun startet å drive festival i Flekkefjord som 16 åring, og er fortsatt en svoren festival-entusiast. 

– Til stillingen som generalsekretær fikk vi en rekke solide søknader, og vurderingsprosessen har vært omfattende. Å finne noen som skal fylle skoene etter Hege Knarvik Sande regnet ikke styret som en enkel oppgave, sier Tor Helge R. Moen, styreleder i Norsk kulturforum.

– Det kom imidlertid mange veldig gode søkere, og å klatre til topps blant dem er en liten bragd. Etter intervju og grundige vurderinger var styret ikke i tvil om at vi ønsket Monica Larsson som førstekandidat. Både hennes faglige bakgrunn, nettverk og ikke minst personlige gode egenskaper er årsaken til det.

– Jeg gleder meg utrolig mye til å ta fatt på jobben i november. Pandemien har med all tydelighet vist hvor fattig livene våre blir når kulturen forsvinner fra lokalsamfunnene. Jeg brenner for at hele landet skal ha et levende og rikt kulturliv, og for at kulturen står sterkt i hele Norge, sier Larsson.

Med stor interesse fulgte hun med på Kulturytring Drammen, og hun tror at en slik møteplass for kulturpolitikk er både nødvendig og viktig.

– Kulturpolitikken må styrkes, både lokalt, regionalt og nasjonalt. Det blir spennende å jobbe videre med Kulturytring 2023 sammen med alle samarbeidspartnere, sier Larsson.

Larsson tiltrer i stillingen den 1. november 2021, og Norsk kulturforum ser frem til en spennende tid fremover, med styrking av Norsk kulturforum som organisasjon, og ikke minst styrking og bygging av det lokale kulturlivet i hele landet.

Annonse
Annonse
Annonse