Annonse
Redaktør Magne Lerø gir rabatt til kunstnere og kulturarbeidere til KulturPlots kulturlederseminar. Foto: Aurora Hannisdal
KulturPlots kulturlederseminar

Kunstnere oppfordret til boikott – får rabatt

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

I forbindelse med kulturlederseminaret til KulturPlot 31. august på Litteraturhuset i Oslo ble det livlig i kommentarfeltene på arrangementets Facebook-side tirsdag.

Kunstnere og andre aktører i kulturlivet reagerte på stive priser, og at menigmann innen kultur ikke har råd til å delta i en diskusjon om noe så viktig som maktstrukturene i kulturlivet. 

Komponist og musiker, Bjarne Kvinnsland, gikk lengst: Han oppfordret kulturlederne til å boikotte arrangementet.

– Dere kan ikke prioritere bare å møte de med svært konservative rammevilkår som får absolutt mest penger fra staten. Gjør som nestleder Bjørnar Skjæran (Ap) gjorde mot NHO: Boikott KulturPlot sitt arrangement. Møt vanlige kunstnere, med helt vanlige inntekter, som har sine ting å streve med. Vi møtes gjerne på en parkeringsplass i nærheten av Litteraturhuset! Vi har ikke råd til å se på en stream som koster 2200 kroner. Vi diskuterer gjerne maktstrukturer i norsk kulturliv, skrev Kvinnsland.

Leder i Norske Konsertarrangører, Tone Østerdal vedgikk at prisen var stiv, men nyanserte bildet med at hun hadde sagt ja til å være med i et kulturlederseminar, som en naturlig del av sin jobb som leder av en bransjeorganisasjon.

Direktør i Oslo-filharmonien, Ingrid Røynesdal, skriver at hun som leder av en større kulturinstitusjon ser det som viktig å diskutere kulturpolitikk i mange ulike sammenhenger, og at hun gjerne bidrar til dette. Hun spør kritikerne om de mener kulturlederne burde si nei til å delta i slike fora, noe koreografen og danseren Un-Magritt Nordseth mener hun burde.

Høye kostnader

KulturPlot, som gir ut daglig nettutgave og syv papirmagasiner i året, går med rundt en million i underskudd i året. Som del av Dagens Perspektiv-familien er det likevel mulig å opprettholde satsingen, siden andre publikasjoner som Dagligvarehandelen går med et større overskudd enn dette.

Redaktør Magne Lerø forklarer at det er vesentlige kostnader som må dekkes, i forbindelse med et arrangement av denne størrelsen:

– Skal vi arrangere et seminar, må vi få dekket kostnadene til lokaler, markedsføring, bespisning og honorar til noen av de medvirkende. Det spørs om vi klarer det med prisen vi har satt på dette arrangementet (2500 kroner for fysisk deltakelse, og 2200 kroner digitalt, journ.anm.).

– Markedspris for et seminar uten offentlig støtte er godt over det dobbelte, sier Lerø.

Den primære målgruppen for seminaret er ledere, ansatte og tillitsvalgte innen kultursektoren. Disse vil få dekket seminarkostandene, regner han med.

Lerø medgir at KulturPlot ikke hadde regnet med en så stor interesse for seminaret, og har nå en god nyhet til kunstnere og kulturarbeidere:

– Vi hadde ikke sett for oss at programmet fanget interesse langt utover denne gruppen. Det burde vi ha tenkt på. Derfor har vi nå åpnet for at kunstnere og kulturarbeidere som må betale selv, får 65 prosent rabatt. Nå er det er mulig for denne gruppen å melde seg på, sier Lerø.

Påmelding og program finner du her: https://kulturplot.no/kulturseminaret

 

Annonse
Annonse
Annonse