Annonse
Kunstnere som var med å dra i land seieren for Bodø2024 er bekymret for manglende fremgang. Foto: Bodø2024

Kunstnere frustrerte over manglende fremgang for Bodø2024

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

I 2019 ble Bodø valgt til Europeisk kulturhovedstad for 2024. Prosjektet har en kostnadsramme på 300 millioner kroner, men fremgangen går trått.

Før påske ble det også kjent at kunstnerisk direktør Mette Kaaby slutter etter bare fem måneder i jobben. Hun fikk med seg en sluttpakke verdi 1,6 millioner kroner.

Nå uttrykker noen av kunstnerne som er oppført med prosjekter i søknaden som sørget for at Bodø trakk det lengste strået, bekymring for om de får tid til å gjennomføre.

Både bildekunstner Ane Øverås og grafiker Are Andreasen sier samtalene med ledelsen i Bodø2024 har stått stille den siste tiden. Øverås etterlyser også en kontrakt som hun aldri har fått.

– Kommunikasjonen har vært helt sviktende. Det er veldig frustrerende, sier bildekunstner Ane Øverås til Klassekampen.

Det er nå bekymret for om de rekker å ferdigstille prosjektene sine i tide.

Direktør for Bodø2024 André Wallann Larsen sier han har forståelse for at kunstnerne er utålmodige, og tar selvkritikk på den manglende kommunikasjonen overfor enkelte aktører.

Han understreker at Bodø2024 vil strekke seg langt for at det ikke skal oppstå flere forsinkelser, og er innstilt på at alle prosjektene i søknaden skal gjennomføres, i tillegg til en rekke andre.

Annonse
Annonse
Annonse