Blanche under åpningen av Festspillene i Bergen i 2017.
Marit Hommedal / NTB

Kunst- og dansesamarbeid mellom Carte Blanche og KODE

Publisert: 12. februar 2021 kl 14.04
Oppdatert: 15. februar 2021 kl 09.45

* Grunnet forlengede covid-19-tiltak i Bergen Kommune, gjeldende t.o.m søndag 21.02.21, er premieren av SOLIDS utsatt til tirsdag 23 februar


Norges nasjonale kompani for Samtidsdans Carte Blanche og KODE presenterer et nytt samarbeid for en solopresentasjon av kunstneren Pedro Gómez-Egaña.

– Vi er veldig glade for å ta et skritt videre i vårt samarbeid med KODE og invitere publikum til et felles arrangement om Pedro Gómez-Egañas verk, sier Annabelle Bonnéry.

Om forestillingen

Carte Blanche gir liv til en installasjon bygget og koreografert av den visuelle kunstneren Pedro Gómez-Egaña presentert på KODE i Tårnsalen som en del av en storstilt solopresentasjon av artisten. Kompaniets 14 dansere blir både aktører og kulisse i en hybrid mellom performance, visuell kunst og dans. Utstillingen som helhet inkluderer installasjoner som spenner over to etasjer i KODE 4.

– Pedros interesse for kinetikk og hans forskning på skulptur, installasjon og rom, som former publikums måte å oppleve en situasjon på, skaper et inspirerende utgangspunkt for møtet med oss, sier Bonnéry

Saken fortsetter under annonsen

SOLIDS leker med romfølelsen og utfordrer våre forestillinger om trygghet og historie. Hva skjer når strukturene du stoler på er i en tilstand av permanent oppløsning? Og hva skjer med tiden når en selv sitter stille og alt rundt er i stadig endring?

Mer om SOLIDS her

Sist gang Carte Blanche gjestet KODE var det med danseforestillingen «Øy» 6.-7. mars 2020, en energisk og ungdommelig blanding av dans og konsert. Når Carte Blanche og Gómez-Egaña inntar KODE 4 blir resultatet en oppslukende danse- og utstillingsopplevelse helt utenom det vanlige.

Publikumsforestillinger i Tårnsalen 

 Tirsdag 23 februar kl 11-16

 Onsdag 24 februar 11-16

 Torsdag 25 februar kl 12-20

Saken fortsetter under annonsen

 Fredag 26 februar kl 12-20

 Lørdag 27 februar kl 12-20

SOLIDS er en koronavennlig og trygg forestilling, og har en publikumskapasitet på maks tre personer per forestilling. 

Ledige stillinger – kulturjobb