Annonse
Kulturaktører har oppfordret Randaberg kulturscene til å øke husleia for å få mer penger i koronastøtte. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Kulturscene hevder å ha blitt oppfordret til koronastøttejuks

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Kulturaktører har oppfordret Randaberg kulturscene til å øke husleia for å få mer penger i koronastøtte, melder Stavanger Aftenblad.

Daglig leder Torgeir Nes opplyser til avisa at det blant annet er byråer som har planlagt turné for ikke-lokale artister som har oppfordret til dette.

– Det ble egentlig sagt mellom linjene, mer som en antydning, at vi ville sikre oss mer koronastøtte om vi satte opp husleien, sier han, og legger til at det har vært helt uaktuelt å gjøre.

Koronastøtten til kulturlivet deles ut gjennom en stimuleringsordning og en kompensasjonsordning for avlyste kulturarrangementer. Stimuleringsordningen dekker først 70 prosent av differansen mellom utgifter og inntekter. 30 prosent utbetales når regnskap og en rapport om gjennomført arrangement er godkjent av Kulturrådet.

Seniorrådgiver Thomas Hansen i Kulturrådet sier til Aftenbladet at kunstig høy husleie vil være forsøk på å jukse med ordningen. Til nå har Kulturrådet oppdaget få tilfeller av juks.

Annonse
Annonse
Annonse