Stina Talling nektes koronastøtte. Her på scenen under VG-lista topp 20 på Rådhusplassen i 2019.
Terje Pedersen / NTB

Retter sterk kritikk mot Kulturrådet: – Skandaløs behandling

Publisert: 8. november 2021 kl 09.00
Oppdatert: 8. november 2021 kl 09.01

Artist og youtuber Stina Talling opplever å bli nektet koronastøtte fra Kulturrådet, selv om andre artister har fått støtte for de samme arrangementene som hun har søkt på.

I forrige uke skrev vi om at flere artister retter sterk kritkk mot Kulturrådet vedrørende koronastøtte.

Kritikken går hovedsakelig på lang saksbehandlingstid og avslag på søknader til tross for oppfordringer fra daværende kulturminister Abid Raja om å planlegge og gjennomføre turneer.

Vidar Villa er blant artistene som har tapt flere millioner kroner på grunn av dette.

VG i dag forteller Janne Talling, mor til artist og youtuber Stina Talling, om det hun omtaler som «skandaløs behandling» fra Kulturrådet.

Talling sier til avisa at hun kan dokumentere at andre artister og bandmedlemmer, samt bookingselskapet hennes, har fått koronastøtte for nøyaktig de samme arrangementene der Stina Talling har fått avslag. Det vil ikke Kulturrådet høre på, ifølge henne.

– Jeg føler at jeg har blitt utsatt for en vegg av motvilje og en skandaløs behandling som vitner om at Kulturrådet ikke har forstått intensjonen bak kompensasjonsordningen. Som artist er Stina i kjernen av kultursektoren. Alt hun skulle gjøre i 2020 ble avlyst. Hun har ikke fått en krone i kompensasjon, sier Janne Talling, som er jurist av yrke, til VG.

Saken fortsetter under annonsen

Avslaget opphevet i Klagenemda

Først fikk Stina Talling avslag i Kulturrådet, så klaget hun. Deretter fulgte et nytt avslag i Kulturrådet, og søknaden ble oversendt Klagenemnda. Deretter ble avslaget opphevet i Klagenemnda, slik at søknaden ble sendt tilbake Kulturrådet for ny behandling. Så fikk hun et nytt avslag i Kulturrådet.

Nå skal Kulturrådet saksbehandle Stina Tallings sak for fjerde gang.

Kulturrådet mener blant annet at Stina Talling har søkt om kompensasjon for kulturinnslag på blant annet idrettsstevner og messer, og at den typen arrangementer faller utenfor ordningen. Talling, på sin side, sier at hun har dokumentasjon på at dette er feil.

Ledige stillinger – kulturjobb