Annonse
Med kort søknadsfrist er blir det vanskelig å arrangere konserter i sommer mener Hans A. Lier ved Rockefeller, Sentrum Scene og John Dee. Foto: Heiko Junge / NTB

Kort søknadsfrist gjør det vanskelig for konsertarrangører

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Styreleder ved Rockefeller, Sentrum Scene og John Dee, Hans A. Lier, er glad de på onsdag fikk lov til å åpne igjen, men mener den korte søknadsfristen for å søke om støtte kan ødelegge konsertsommeren mener han.

Selv om man nå får arrangere arrangement over hele landet er man fortsatt avhengig av støtte fra staten for å gjennomføre. Nå kan man søke om støtte til konserter gjennom Kulturrådets stimuleringsordning som skal foregå fra juli og ut oktober. Fristen for å søke er allerede 1. juni, bare syv virkedager etter at søknadsportalen åpnet. Før den tid må hele konsertprogrammet for perioden spikres.

Tone Østerdal i Norsk konsertarrangører mener det særlig er de som akkurat har vært nedstengt som får problemer. Hun har klaget på fristen sammen med bransjeorganisasjonene Norske kulturhus, Virke og NEMAA.

Tidligere har Kulturrådet satt fristene, men denne gangen har kulturminister Abid Raja bestemt at alle søknadene skal kunne behandles før 1. juli, slik at sektoren vet hva de kan forholde seg til før arrangementene skal gjennomføres i juli og utover.

Ifølge Raja har mange vært frustrerte for at de ikke får svar på søknadene sine før etter konsertene går av stabelen. Tone Østerdal bekrefter at bransjen har ønsket at ordningen skal ligge i forkant.

– Så jeg vil tro at fristen er satt i absolutt beste mening, sier hun til Aftenposten.

Spørsmålet er vel hvorfor det ikke er flere frister? Hvis Raja hadde forhørt seg med bransjen hadde han oppdaget at syv virkedager er fort kort tid. Ordningen var på høring, men med bare én dags frist og det sto ingenting om søknadsfrist i høringen.

Annonse
Annonse
Annonse