Annonse
Kongsberg Jazzfestival vil ikke lenger bli sponset av Kongsberg Gruppen, som er mest kjent for sin våpenproduksjon. Her fra konserten med Shaggy og Sting på festivalen i 2018. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Kongsberg Jazzfestival kutter sponsoravtale med Kongsberg Gruppen – vil ikke kobles til våpen

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Kongsberg Jazzfestival fornyer ikke hovedsponsoravtalen med Kongsberg Gruppen etter mer enn 20 års samarbeid etter press fra musikkbransjen.

Ifølge festivalens ledelse kommer beslutningen som en følge av at en rekke aktører i musikkbransjen ikke vil delta på festivalen på grunn av koblingen til Kongsberg Gruppen, skriver Laagendalsposten.

– Både artister og teknikere velger å avstå fra å ta oppdrag hos oss, som følge av at festivalen mottar frie profileringsmidler som del av hovedsponsoratet. Dette har medført at det for Kongsberg Jazzfestival etter hvert har blitt svært vanskelig å levere vårt kjerneprodukt, som er Norges beste musikk- og jazzopplevelser, sier styreleder i Kongsberg Jazzfestival, Juel Helge Rye.

Kongsberg Gruppen er et norsk konsern som opererer i mange markeder, men er mest kjent for å produsere forsvarsmateriell og våpen.

Beslutningen ble tatt i høst, ifølge Rye. Avtalen utløp 31. desember 2020, og jazzfestivalen har valgt å ikke fornye hovedsponsoravtalen

Kongsberg Gruppen ville fortsette samarbeidet, og de ble overrasket over beslutningen etter mange års samarbeid. De siste seks årene har selskapet vært hovedsponsor.

– Beslutningen fremstår også litt underlig. Vi har vært samarbeidspartner i over 20 år, og nettopp deltatt på en økonomisk redningsaksjon som følge av korona og fjorårets avlyste festival, sier kommunikasjonssjef Ronny Lie i Kongsberg Gruppen.

Annonse
Annonse
Annonse