Annonse
7000 billettkjøpere venter fortsatt på refusjon etter fjorårets avlyste festival. Foto: Kadetten

Kadetten ble avlyst i april i fjor, men billettkjøperne venter fortsatt på refusjon

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Kadetten-festivalen på Kadettangen i Sandvika ble avlyst 25. april i fjor på grunn av koronapandemien. Da skrev arrangørene at de ville refundere utleggene til alle som hadde kjøpt billetter før nedstengingen. Ifølge tall fra NRK venter fortsatt 7000 billettkjøpere på pengene sine.

Ifølge en an billettkjøperne, Marius Jahnsen fra Tønsberg, skrev festivalen på nettsidene sine at de skulle betale tilbake alle før september. Så sluttet de å oppdatere nettsidene sine, og nå har de ikke gitt lyd fra seg siden november.

«Så fort kompensasjonen er på plass, vil alle gjester få tilbakeført sine penger», skrev Kadetten på nettsiden sin i oktober i fjor.

Kadetten AS søkte om 14,4 millioner kroner i kompensasjonsstøtte for avlyst festival. Det avslo Kulturrådet. Kadetten klaget på avslaget og modererte søknadssummen til 4,5 millioner.

På nettsiden sin gir de staten skylden for at billettkjøpere ikke har fått pengene sine tilbake og skriver blant annet:

«At staten allerede har brukt over 6 måneder – og fortsatt utsetter kompensasjonen er utrolig kjipt!»

Rådgiver i Forbrukerrådet Caroline Skarderud sier derimot at forbrukers rett på refusjon ikke er betinget at det kommer støtte fra offentlige myndigheter. Det er selve kjøpet som avgjør hva man har rett på. Så fort arrangementet blir avlyst, har forbruker rett på refusjon.

Kadetten sendte inn klagen 8. desember, men har fortsatt ikke fått svar, selv om vanlig behandlingstid er 12 uker. Kommunikasjonsrådgiver i Kulturrådet, Thomas Hansen, kaller saken en kompleks sak.

– Festivalen varslet allerede da de leverte inn klagen at dette måtte anses som en foreløpig klage. De ba samtidig om partsinnsyn i alle saksdokumenter, sier han til Klassekampen.

I etterkant har Kadetten bedt om å få levere en utdypende klage med ny frist 29. mars.

Annonse
Annonse
Annonse