Annonse
Snart kan folk samles på Parkteateret og drikke øl igjen, men får ikke dra på konsert i naborommet. Det synes ikke daglig leder for Parkteateret Dan-Michael Danino gir mening. Foto: Berit Roald / NTB
Kulturlivet i Oslo om gjenåpningsplanen

– Gir ikke mening

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Tirsdag la byrådsleder Raymond Johansen frem Oslos gjenåpningsplan. Der åpnes det blant annet for sjenking ved serveringssteder fra til kl. 22.00 med spiseplikt.

Kulturarrangement eller kulturinstitusjoner som samler mennesker må derimot vente til trinn 3. Det har fått reaksjoner.

Dan-Michael Danino er daglig leder på Parkteateret i Oslo, som både er scene og serveringssted. Snart kan serveringsstedet åpne for øl og pizza igjen, men konsertlokalet i naborommet må forbli tomt. Det synes ikke Danino gir mening. Det er like lett å håndheve smittevern i et scenerom som på en uteservering, mener han.

I tillegg gir det allerede nå lettelser på hvor mange som kan samles i private hjem. Når det er blitt vist at mest smitte skjer i hjemmet forstår ikke Danino hvorfor byrådet åpner opp for det, men ikke arrangementer der de ansatte er drillet i smittevern.

Høyres gruppeleder i bystyret, Anne Haabeth Rygg, synes heller ikke dette skillet mellom kultur og servering gir mening. Hun mener byrådet må revurdere dette, og sier at kulturlivet er blitt uteglemt.

Kulturbyråd i Oslo, Omar Samy Gamal sier til Aftenposten at han skal møte flere kulturaktører torsdag for å høre reaksjonene på gjenåpningsplanen. Han mener derimot Rygg undervurderer smittesituasjonen i Oslo når hun kritiserer gjenåpningsplanen.

Annonse
Annonse
Annonse