Annonse
Etter at det ble klart at flertallet har stemt nei til oppropet, er det klart at styremedlem Håvard Syvertsen trekker seg fra Forfatterforeningen. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Forfatterforeningen trekker støtten til det omstridte oppropet

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Den norske Forfatterforening (DnF) sendte forrige uke ut et avstemmingsskjema til sine 680 medlemmer. Bakgrunnen var at de var blant de 15 kunstnerorganisasjonene som signerte det omstridte kunstneroppropet mot Ytringsfrihetskommisjonen.

Oppropet støtter Norske dansekunstneres arbeid mot hets og trakassering av kunstnere, som blant annet har innebåret å boikotte flere arrangementer der Are Søberg, kjent fra Facebook-siden Sløseriombudsmannen, har blitt invitert. Kritikerne mener at boikott vanskelig lar seg kombinere med Forfatterforeningens prinsipielle tilnærming til ytringsfrihet, ifølge nettavisa Subjekt.

I dag ble resultatet av avstemmingen klart: Styret ble nedstemt med 180 mot 70 stemmer. De trekker dermed støtten til oppropet.

Trekker seg i protest

Subjekt skriver også at styremedlem Håvard Syvertsen som følge av dette trekker seg fra Forfatterforeningen.

Det offentliggjør han på Facebook, der han blant annet skriver følgende:

– Etter mitt syn trengs det en betydelig vilje til å misforstå for i fullt alvor å tro at fjorten kunstnerorganiasasjoner går inn for å innskrenke ytringsfriheten, slik flertallet later til å mene. 

Annonse
Annonse
Annonse