Forfatter Maja Lunde og over 30 andre av Norges mest kjente forfattere går sammen i et opprop for å få folk til å stemme på naturen ved årets Stortingsvalg
Heiko Junge / NTB

Forfattere står sammen med et tydelig budskap til norske velgere

Redaksjonen
Publisert: 24. august 2021 kl 09.49
Oppdatert: 10. november 2021 kl 18.57

– Som forfattere arbeider vi med å lage fortellinger. Men den aller viktigste fortellingen er den vi skaper sammen, de neste tiårene, skriver Maja Lunde i et forfatteropprop som støttes av blant andre Jo Nesbø, Linn Skåber, Anne Holt, Karl Ove Knausgård og Linnea Myhre.

Det skriver VG i dag.

De medgir at de i år vil gi sin stemme til enten SV, MDG, Rødt eller Venstre – og oppfordrer de norske velgere til å gjøre det samme.

– Tar man natur- og klimakrisen på alvor, bør man stemme på et av partiene som ønsker handling, heter det i forfatteroppropet som er publisert i VG tirsdag.

De viser til at Naturvernforbundet har spurt partiene om deres tiltak mot klimaendringer og naturtap – og at partiene ifølge undersøkelsen deler seg i tre grupper:

«Dårligst ut kommer Senterpartiet, Høyre og Frp, i midten ligger KrF og AP, mens SV, MDG, Rødt og Venstre har den mest troverdige politikken på området», skriver forfatterne som mener at tiden er inne for et vendepunkt.

Bak oppropet står Maja Lunde og Anne Sverdrup-Thygeson – og så langt har 33 av landets fremste og mest kjente forfattere skrevet under. For flere av dem innebærer det å snu ryggen til partier de tidligere har stemt på.

Saken fortsetter under annonsen