Carte Blanche, Norges nasjonale kompani for samtidsdans, kommer til Festspillene med urpremieren på en dobbeltforestilling med navn «mellomland».
Sjur Pollen

Festspillene i Bergen har store deler av 2022-programmet klart

Publisert: 9. desember 2021 kl 09.20
Oppdatert: 9. desember 2021 kl 09.21

Store deler av 2022-programmet for neste års utgave av Festspillene i Bergen er nå lansert, i alt 40 arrangementer.

– Det er ganske utrolig å tenke på at Festspillene har vært en sentral del av norsk kulturliv siden midten av forrige århundre. Vi ser frem til å feire en meget vital 70-åring til våren, uttaler Nina Skage, som er fungerende daglig leder for Festspillene i Bergen. For neste års festspill vil være nummer 70 i rekken.

– Da de første Festspillene i Bergen ble arrangert i 1953, var det å bygge broer mellom land og mennesker etter krigen sentralt, forteller programsjef Tonje E. Peersen. Hun ser linjene til 2022-temaet, som er «essens».

– Å skape originale koblinger, se gamle verk på nye måter og få mennesker bak, på og foran scenen til å snakke med hverandre, har vært noe av essensen og ideen bak Festspillene helt siden starten, sier Peersen.

25. mai 2022 går startskuddet med urpremieren på den symfoniske utgaven av Taylor Macs forestilling «A 24-Decade History of Popular Music» med Bergen Filharmoniske Orkester (BFO) i Grieghallen.

Festspillene trekker i sin pressemelding frem klassiske høydepunkter som to av Norges største stjerner, sopran Lise Davidsen og pianist Leif Ove Andsnes, så vel som en avslutningskonsert med Griegs pianokonsert i a-moll, urfremføringer og internasjonale og norske artister. Programmet vil inneholde flere premierer, deriblant samproduksjoner med Den Nationale Scene, Carte Blanche, BIT Teatergarasjen og flere europeiske teatre.

Enkelte av programpostene er blitt koronautsatt helt fra mai 2020, og daglig leder Nina Skage håper at pandemien får begrenset innvirkning på årets festspill.

Saken fortsetter under annonsen

– Vi følger selvsagt pandemiutviklingen tett og krysser alt vi har for at vi dette året kan gjennomføre festspill som planlagt, med fulle saler og mange internasjonale gjester.

Ledige stillinger – kulturjobb