Annonse
IKKE BEKYMRET: Direktør for Bodø2024 André Wallann Larsen er ikke bekymret over fremgangen. Foto: Bodø2024

Et EU-panel diskuterte forsinkelser i planene for Bodøs kulturhovedstad-program allerede i høst

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Tidligere ble det kjent at kunstnere som skal delta under Bodø2024 er bekymret over lite fremgang i prosjektet. Nå viser det seg at et EU-panel diskuterte forsinkelsene i planene for Bodøs kulturhovedstad-program allerede i høst. De etterlyste også flere kunstneriske og europeiske bidrag.

Det kommer fram av et møtereferat på EU-kommisjonens hjemmeside, skriver Klassekampen.

Selve panelet besto av ti representanter som er pekt ut av ulike EU-organ for å overvåke prosessen.

André Wallann Larsen, direktør i Bodø2024, innrømmer at det haster med å få ting på plass, spesielt etter at kunstnerisk direktør Mette Kaaby sluttet på dagen før påske. Han er likevel ikke bekymra for prosjektets framdrift.

En avgjørelse om prosessen videre angående ny kunstnerisk direktør tas av styret først neste uke.

På grunn av dette er det flere prosesser som settes på vent. Ifølge møtereferatet med EU-panelet skulle Mette Kaaby i gang med å utvide det «for begrensede reservoaret» av kulturelle organisasjoner og institusjoner i regionen med profesjonelle talenter fra resten av Norge eller utlandet. Hun skulle også etablere de internasjonale kontaktene som kontaktene som ifølge møtereferatet er avgjørende for å utvikle et europeisk kulturhovedstadsprogram.

Direktør Wallann Larsen mener dette kan gjøres av andre i Bodø2024, og at det ikke er personavhengig.

I Bodøs søknad til EU om å bli europeisk kulturhovedstad står det at det skal etableres et kunstnerisk råd som skal ha «betydelig innflytelse på utviklingen av det kunstneriske programmet», på et rådgivende nivå. Dette arbeidet er også forsinket i påventa av ny kunstnerisk ledelse kan Wallan Larsen fortelle.

Annonse
Annonse
Annonse