Annonse
Ung kulturytring går av stabelen i Drammen 21. juni. Bildet er fra Stormen Bodø. Foto: Ingvild F. Melien, Stormen Bodø.
Ung kulturytring

En dag for demokratilæring og politiske prosesser for de unge

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Ung Kulturytring, som går av stabelen 21. juni, er en dag for utforsking av kulturpolitikk for barn og unge. Programmet er nå lansert.

Medvirkning og representasjon er viktig for utvikling av god politikk, og i den ferske barne- og ungdomskulturmeldingen er dette en rød tråd. Demokratilæring og innsikt i politiske prosesser er viktig for barn og unge om de skal bli involvert og medvirke til å utvikle kulturpolitikk for sin egen målgruppe, skriver NOKU i en pressemelding.

Representanter fra Drammens ungdomsråd, Rian Adam Sadiq, Joy Munyeshyaka, Amelia Bakke Ålien og Anh Duong Nguyen skal være konferansierer.

Ungdom i politisk debatt med Abid Q. Raja

På Ung Kulturytring skal ungdomsråd fra hele Norge lage en tiltaksplan for å følge opp barne- og ungdomskulturmeldingen. Tiltaksplanen skal så legges frem for politikerne i den avsluttende politiske debatten med blant andre kulturminister Abid Q. Raja, før den oppsummeres og sendes til regjeringen, Stortinget, fylkeskommuner og kommuner.

Representasjon, demokratiprosesser, bærekraft medvirkning, mangfold og tilgjengelighet er blant sakene som skal opp til diskusjon og behandling under Ung Kulturytring. Se hele programmet for dagen her.

– Vi gleder oss til å ha ungdom fra hele landet med på et heldagsverksted hvor demokratisk deltakelse, demokratiske prosesser og utforsking av kulturpolitikk for barn og unge står i høysetet, skriver NOKU.

Ung kulturytring er støttet av og arrangeres i samarbeid med Bergesenstiftelsen, Det europeiske Wergelandsenteret, Erasmus+: Aktiv Ungdom, KS Kommunesektorens organisasjon, Kulturrådet og Kulturtanken.

 

Annonse
Annonse
Annonse