Annonse
Forsidene som har sjokkert i 30 år kan bli borte. Foto: Natt&Dag

Det er gått nesten ett år siden Natt&dags siste papirutgave – ingen konkrete planer om gi ut ny avis

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Gjennom 30 år har Natt&Dags avisforsider både sjokkert, overrasket og provosert, men nå kan det være slutt.

Det er nesten ett år siden forrige papiravis kom ut, og daglig leder Christian Fure sier til Klassekampen at den kultur- og utelivsorienterte gratisavisa ikke har noen konkrete planer om å gi ut en ny papirutgave i overskuelig framtid. Dette til tross for gjenåpning.

I juni i år sluttet ansvarlig redaktør og redaksjonssjefen, i tillegg gikk musikkredaktøren ut i permisjon. Derfor styrer Fure nå alene som eneste faste ansatte.

Han vil ikke røpe for mye om hvilke framtidsplaner avisa har, men avslører at papiravisa ikke lenger vil være kjernen i Natt&Dag.

– Det er flere andre ting som vi skal få på plass først. Papiravisa har ikke vært lønnsom på mange år, sier Fure til Klassekampen, men avviser at papiravisa skal legges helt ned.

Siden sommeren har frilansere laget innhold til avisas sosiale medier, blant annet har avisa en egen Snapchat-konto der de i korte videoer «presenterer det du trenger å vite. Nesten hver dag».

I tillegg har Natt&Dag de siste månedene også arrangert festivaler – en tre dager lang hiphop-festival på St. Hanshaugen i Oslo og en musikkdokumentarfestival i samarbeid med Bylarm og Vega scene.

Annonse
Annonse
Annonse