Annonse
Guri Schancke er en av kjendisene du kan kjøpe videohilsen av gjennom aktører som svenske Memmo og norske Barderas. Foto: Vidar Ruud / NTB

Det blir stadig mer populært å kjøpe kjendishilsener – nå har det kommet en norsk aktør

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Kjendishilsener på bestilling er blitt en gigantsuksess i USA, der tjenesten Cameo tilbyr hilsener fra titusenvis av kjendiser. I fjor ble svenske Memmo lansert i Norge, og nylig ble den norske konkurrenten Barderas lansert.

Gjennom disse tjenestene kan du blant annet kjøpe hilsener fra norske profiler som Trygve Skaug, Guri Schanke, Zahid Ali, Gaute Ormåsen og Andrea Bræin Hovig, skriver Klassekampen.

Vilde Schanke Sundet, medieforsker ved Universitetet i Oslo, tror ikke det er tilfeldig at mange aktører prøver seg i videohilsen-markedet nå.

– Vi er i en pandemi, noe som gjør at vi i enda større grad enn før må flytte oss over på digitale arenaer for sosialt samvær og underholdning. Når vi ikke kan møtes fysisk, må digitale sosiale flater fylle enda mer av livet vårt, sier hun.

Samtidig er ikke fenomenet nytt, påpeker Sundet, og legger til at sosiale medier allerede har åpnet for at kjente personer og publikum kan ha tettere kontakt enn tidligere.

Koronapandemien har også gjort tjenesten mer aktuell for kjendiser som lever av egen merkevare, mener hun. Det kan være en inntektskilde i en tid hvor det er vanskelig for kulturpersonligheter å tjene penger på andre måter, sier hun og peker på at kjendiser ofte har oppdrag som konferansier eller lignende og kaller det derfor en glidende overgang.

Gründer Jørn Wilhelmsen i den norske tjenesten Barderas mener koronapandemien er et passende tidspunkt å lansere tjenesten på.

– De fleste som er avhengige av sitt publikum, må treffe dem på en annen måte nå. Da kan disse tjenestene være viktige. Det finnes mange plattformer for dette, men få som gir penger i kassa, sier Wilhelmsen.

Gründeren forteller at de i løpet av de to første ukene fikk 300 bestillinger.

Annonse
Annonse
Annonse