Annonse
Flere er skeptiske til kulturarrangement uren smitteverntiltak. Foto: Heiko Junge / NTB
Ny undersøkelse

De fleste er skeptiske til arrangementer uten smittevern

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Tirsdag kunne byrådslefer i Oslo, Raymond Johansen gledelig fortelle at Oslo er klar for å tre inn i trinn 3 og 4 av Oslos gjenåpningsplan.

Det innebærer blant annet at antallet mennesker som kan være på arrangement øker, og kravet om bruk av munnbind på arrangementer (og i butikker) fjernes. I tillegg reduserer avstandskravet fra én til to meter.

En undersøkelse fra Norsk publikumsutvikling viser derimot at bare 3 av 10 er klare for å gå på kulturarrangement uten noen krav om munnbunn eller avstand. I tillegg viser undersøkelsen at nesten halvparten av de spurte er åpne for å delta med slike smittevernskrav.

Flest er positiv til smitteverntiltaket som går på avstand mellom seter og rader, mens 47 prosent er positive til å bruk av munnbind på kulturarrangement.

Undersøkelsen ble derimot gjort i midten av mai. Da var både restriksjonene strengere og smittetallene høyere enn i dag. Den ble gjennomført blant publikummet til over 40 kulturinstitusjoner i hele Norge, og 5349 personer har svart. Gjennomsnittsalderen er 56 år.

Direktør Ingrid E. Handeland i Norsk publikumsutvikling sier til Aftenposten at hun tror gjennomsnittsalderen har påvirket resultatet. Hun tror unge oftere går på konsert eller teater av sosiale årsaker, og synes det er deilig å være del av et publikum. Derfor tror hun også at de er mer risikovillige.

Annonse
Annonse
Annonse