Komiker Sigrid Bonde Tusvik er enig med Dagfinn Nordbø, og mener det trengs støtteordninger i norsk humorbransje.
Marit Hommedal/NTB
Sigrid Bonde Tusvik

– Verdt å drøfte organisering i norsk humorbransje

Publisert: 2. desember 2020 kl 08.47
Oppdatert: 2. desember 2020 kl 08.47

Komiker Sigrid Bonde Tusvik mener Dagfinn Nordbø sier mye klokt når han etterlyser organisering av norsk humorbransje.

Til Dagsavisen uttalte blant annet Nordbø at «Latter kunne opprettet et stipend for komikere, hvis de vil vise at de er interessert i noe annet enn sin egen profitt». Bonde Tusvik støtter Nordbø i sine uttalelser om manglende støtteordninger, men sier til Dagsavisen at Latter ikke har et ansvar for landets komikere. Hun synes likevel at de godt kunne ha hatt en talentordning. Dagens ordning går ut på at hvis man gjør det bra, får man stå på scenen, og blir tatt inn i Latter-miljøet, forteller Bonde Tusvik.

Hun beskriver også det norske komikermiljøet som hardt og individualistisk.

– Det er et miljø av individualister. Jeg har aldri hørt noe snakk om organisering i komikermiljøet. Men det er verdt å drøfte, mener Tusvik.

– Særlig fordi miljøet er større og tidene er annerledes nå enn for 30 år siden. Skal vi ha det sånn framover, at alle kjemper for seg selv? Eller skal man organisere seg og lage noen ordninger? Vi bør hjelpe hverandre, og hvordan skal vi gjøre det?

Bonde Tusvik tror en stor årsak til den manglende organiseringen i homorbransjen er at stand-up starter som et yrke, men heller som en hobby. I motsetning kan man utdanne seg til å bli skuespille, påpeker hun.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb