Annonse
Veidemannsfestivalen i Rendalen vinner av kulturminnedagsprisen 2020. Foto: Veidemannsfestivalen

Veidemannsfestivalen i Rendalen vinner av kulturminnedagsprisen 2020

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Vinneren ble offentliggjort i dag kl. 12.00.

Prisen består av en pengepremie på kr. 30 000,-.

Veidemannsfestivalen er en kulturarvfestival i Rendalen som har som formål å vise frem og tilgjengeliggjøre lokale tradisjoner, kulturminner og kulturmiljøer og å formidle historien til et bredt publikum. Årets Veidemannfestival besto av hele 19 forskjellige arrangement over ni dager. Konserter, foredrag, utflukter, quiz-kveld og båttur på Storsjøen var noe av det man fikk oppleve i løpet av perioden.

– Vi er naturligvis både takknemlige, glade og stolte over tildelingen av kulturminnedagsprisen for 2020. En stor takk rettes til de mange frivillige samt lokale lag og foreninger som bidro til de mange unike arrangementene. Tildelingen både inspirer og motiverer til å fortsette arbeidet med å synliggjøre og dele vår rike historie, vår kulturarv og våre tradisjoner med både innbyggere og besøkende» sier John Fiskvik i Rendalen næringsforening og primus motor bak Veidemannsfestivalen.

Styreleder i Kulturvernforbundet, Jørn Holme begrunner tildelingen av prisen med det fantastiske engasjementet som ligger bak Veidemannsfestivalen og blant lokalbefolkningen:

– Rendalen har en lang, spennende og stolt kulturhistorie som formidles eksemplarisk gjennom Veidemannsfestivalen. Vi håper prisen vil bidra til å understreke festivalens målsetning om å skape en større forståelse av skogens, vannveienes og naturens påvirkning på menneskene som har levd her tidligere. Og vi håper den inspirerer arrangørene til å fortsette den fantastiske jobben og innsatsen som ligger bak et slikt arrangement. Vi gratulerer Veidemannsfestivalen med en vel fortjent kulturminnedagspris.

Styret i Kulturvernforbundet skriver i en pressemelding at de ønsker å takke alle årets kulturminnedagsarrangører for deres innsats og vi gleder oss til Kulturminnedagene 2021 hvor temaet «Dialog» skal bidra til å fokusere på inkludering, belyse verdien av mangfold og skape dialog rundt vår kulturelle arv.

 

Annonse
Annonse
Annonse