Annonse
Christine Dancke tar avskjed med et dobbeltshow på Rockefeller i mai - før hennes siste "Christine" sendes 28. mai. Foto: NRK P3 / NTB scanpix
Slutter i NRK etter 10 år

Tar avskjed med dobbelt Rockefeller-show

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Da avsluttes musikkprogrammet «Christine», som hun har levert siden 2013 – de siste tre årene gjennom sitt eget selskap Vrang Produksjon.

Ifølge NRK P3 ønsker Dancke større frihet til å jobbe med sine andre prosjekter.

– Noen av dem er satt, andre håper jeg dukker opp på veien, skriver hun om de nye eventyrene i Facebook-posten.

Selv kaller Dancke programmet «Christine» for «en av NRKs største eksterne produksjoner på radio og sosiale medier», og sier det har vært en ære å få lage det. Med seg på veien får hun ros fra NRK P3s redaksjonssjef Ida Jevne, som kaller henne en av P3s største profiler det siste tiåret:

– Christine har fornyet både sitt eget program og musikkjournalistikken i Norge, og har gitt oss store, gåsehudframkallende opplevelser med artistene og musikken, heter det fra Jevne på NRKs nettside.

Underveis har det tidvis stormet rundt Danckes angivelige rolleblanding og habilitet, blant annet i en VG-avsløring i 2018. Hun har også fått ros for sin åpenhet om sine angstproblemer, noe hun laget podkastserien «Noia» om, ifølge TV 2.

28. mai har Christine Dancke sin siste sending for NRK – og i de to dagene før, 26. og 27. mai, inviterer hun til feiring på Rockefeller. Der lover hun musikk, underholdning og overraskelser, med ulikt innhold hver kveld.

– Jeg ønsker å benytte anledningen til å gjøre det jeg har gjort de siste ti årene: Feire norsk musikk, nydelige lyttere og alle som har bidratt til at «Christine» på P3 har vært en virkelig drøm å få jobbe med og i, sier Dancke i pressemeldingen.

Annonse
Annonse
Annonse