Kulturbransjen

Øverst f.v. og med klokken: Siri Haugen Holden i Balansekunst og de tre merkeinnehaverne Scenekunstbruket ved Ådne Sekkelsten, Norsk jazzforum ved Gry Bråtømyr og Nasjonal jazzscene ved Jan Inge Otnæs.

Scenekunst og jazz får de tre første Balansemerkene

I vår har tre virksomheter oppnådd Balansemerket, som er en merkeordning mot seksuell trakassering i kulturlivet etablert i oktober i fjor.

Publisert Sist oppdatert

Scenekunstbruket, en nasjonal formidler av scenekunst og et kompetansenettverk for scenekunstfeltet for barn og unge, var først ut til å oppnå merket – som foreningen Balansekunst står bak.

Blant grepene som Scenekunstbruket har tatt er å inkludere informasjon om retningslinjer og varsling i sine kontrakter, samt å synliggjøre sitt standpunkt mot seksuell trakassering både i festivalprogrammer og på nettsiden.

Det vanket også Balansemerker til Norsk jazzforum og Nasjonal jazzscene. Daglig leder i jazzforumet, Gry Bråtømyr, uttaler at hun er stolt – men at dette «ikke skal være en hvilepute».

– Sammen med Balansekunst skal tiltak revideres og om nødvendig korrigeres. Dette er et kontinuerlig arbeid, sier Bråtømyr i en pressemelding.

– Balansemerket kan ikke garantere for at seksuell trakassering ikke skjer, men er et verktøy for å forebygge og veilede håndteringen av seksuell trakassering i kulturvirksomheter, sier daglig leder i Balansekunst, Siri Haugan Holden, som håper merket kan bidra som «en påminnelse om å være bevisst på makt, grenser og roller».

På grunn av koronasituasjonen tilbyr Balansekunst nå kursing på nett for at flere kulturvirksomheter kan oppnå merket i løpet av 2020.

Powered by Labrador CMS