Foto
Gorm Kallestad / NTB

Nytt feministisk kulturhus med bokhandel i Oslo

Publisert: 17. november 2020 kl 08.54
Oppdatert: 17. november 2020 kl 08.54

Det er soleklart flest kvinner som leser bøker. Likevel får menns bøker brorparten av oppmerksomheten. Det vil det nye feministiske kulturhuset og bokhandelen Kingos 4 i Oslo gjøre noe med, skriver Dagsavisen.

– Både menn og kvinner leser mest mannlige forfattere, det sier statistikken. Flest menn blir anmeldt. Menn vinner priser og dominerer den litterære samtalen. Samtidig er det kvinner som leser flest bøker. Det er en skeivhet som har irritert meg i mange år. I stedet for å klage, kommer vi med et positivt svar på problemet: en feministisk bokhandel som kun gir hylleplass til dem som fortjener det, sier Ida Pallin Bostadløkken til avisen.

Hun er en av initiativtakerne til Kingo 4. Med tiden skal dette bli et feministisk, litterært kollektiv – et feministisk hus der folk kan handle og snakke litteratur, og samles fysisk for kurs og andre arrangementer. I hvert fall så snart koronaen slipper taket.

I Kingos 4 er kjernen en feministisk og interseksjonell bokhandel som har fått navnet Gullberg & Bostadløkken. Som navnet hinter til ligger Kingos 4 i Kingos gate 4, en stikkgate ved Alexander Kiellands plass i Oslo. G & B åpner etter planen allerede 1. desember, og skal føre brukte og nye bøker. Alle nøye utvalgt.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb