Foto
Natalia Pipkina

Natalia Pipkina kåret til Årets Fotograf

Publisert: 15. juni 2020 kl 09.48
Oppdatert: 15. juni 2020 kl 09.48

Natalia Pipkina ble kåret til årets vinner av en prominent, internasjonal jury, i konkurranse med 188 fotografer fra hele landet, som i gjennomsnitt sendte inn nærmere 8 bidrag hver.

Natalia Pipkina er allerede en svært premiert fotograf, både i norske og internasjonale konkurranser. Norsk/russiske Natalia skiller seg ut med sin særegne, kunstneriske uttrykksform. Hun drømte om å gå på kunstskole, og sier selv at hun har havnet et sted mellom maleri og fotografi. Hun driver sitt eget fotostudio i Oslo sentrum, men er fra Tårnåsen i Oppegård.

Natalia Pipkina fikk høyeste poengsum i konkurransen med bildene «Cosette» (gull), «Purity» (gull), «Maiko in red» (sølv) og «Scotsman» (sølv). Hun tok full pot i årets konkurranse med høyeste poengsum, ble vinner av Årets Bilde i to kategorier og mottaker av Norges Fotografforbunds høyeste utmerkelse; Gull med krans.

Juryens uttalelse om Årets Fotograf NFF 2020, Natalia Pipkina: “Et veldig faglig sterkt og sammenhengende utvalg som viser både høy kunnskap innen retusjering og bruk av lys. Fotografen har en unik stil og er en mester i å styre stemning, stil og positur på en nydelig måte. Det tekniske og kreative talentet i alle disse bildene demonstrerer denne fotografens høye profesjonelle nivå. En lysets mester vet hvordan hun skal berøre mottakeren med enkle, og samtidig sterke motiver».

Internasjonal jury

Den internasjonale juryen besto av juryleder Jos Verhoogen (Belgia), Martina Wärenfeldt (Sverige), Martin Krystynek (Slovakia), Mikaela Holmberg (Finland), Andy Hens (Tyskland/Belgia) og Tiina Haring (Finland).

Foto
Natalia Pipkina

Saken fortsetter under annonsen

Juryleder, belgiske Jos Verhoogen, har jobbet som pressefotograf i 35 år, før han spesialiserte seg på portrett og fødselsfoto. Han er også foreleser i fotografi ved Thomas More University i Mechelen. Han har vunnet en rekke priser internasjonalt. Han sier om årets konkurranse; «I samarbeid med juryen, kan jeg nå som juryformann konkludere med at nivået innen norsk fotografi er svært høyt. I tillegg til teknisk avansert fotografi, står også kreativitet høyt. Alle disse bildene som har vunnet premier i år, er et resultat av nøye gjennomgang og god diskusjon i juryen. Som juryleder står jeg fullt og helt bak disse beslutningene».

Gull med krans

I år mottok 3 fotografer Norges Fotografforbunds høyeste utmerkelse, Gull med krans, etter at de gjennom flere konkurranser hver har oppnådd 100 konkurransepoeng. Det gjelder Jeanette Larsen, Eva Helene Storm Hanssen (for andre gang) og Natalia Pipkina.

Ledige stillinger – kulturjobb