Annonse
Vegard Bjerkan spiller konsert («Elektroklubb») med Stian Lundberg og Erlend Viken under åpningen av splitter nye Trykkeriet Scene i august. Scenen har fått nærmere to millioner kroner i støtte til teknisk utstyr. Foto: Thor Egil Leirtrø

Kulturrom med pengedryss over hele landet – 15,2 millioner kroner deles ut

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

«Kulturrom er  veldig glade for å kunne dele ut over 15 millioner kroner til kulturtiltak i hele landet, som vil komme mange til gode i årene som kommer».

Det skriver tilskuddsordningen Kulturrom, den nasjonale tilskuddsordningen for teknisk utstyr og lokaler, i en pressemelding fredag ettermiddag.

Kulturrom fikk inn rekordmange søknader om tilskudd i årets andre søkerrunde. Fordelingsutvalget har behandlet 204 søknader med en samlet investeringssum på 144 millioner kroner. 79 fikk innvilget søknaden sin, noe som utgjør omtrent 10 prosent av kostnadene som ble søkt om.

Rekordmange søknader i vanskelig tid

«Dette i en tid som har vært uoversiktlig og vanskelig for de fleste, og hvor pandemien har preget store deler av kultur-norges fremtidsutsikter,» kommer det frem av pressemeldingen.

Totalt har Kulturrom mottatt 612 søknader om tilskudd og delt ut over 40 millioner kroner sammenlagt i 2020. Det er et stort hopp fra de to foregående årene. I 2019 mottok Kulturrom 484 søknader, og i 2018 var det 268 som søkte om støttemidler.

– Vi har merket en markant økning i søknadsmengden til Kulturrom de siste årene, og særlig i 2020. Dette gjør det veldig tydelig at behovet for egnede kulturrom til opplevelse og utøvelse av kunst- og kultur på tvers av sjangre og uttrykk, er viktigere enn noen gang. Vi skal tilbake til den nye normalen etter COVID-19, og da er kulturens infrastruktur en avgjørende brikke på veien, sier Karen Sofie Sørensen som er daglig leder i Kulturrom.

Mest til Vestland og Trondheim

Fordelt på fylke var det Vestland som fikk tildelt den største summen. Fylket fikk innvilget 4,2 millioner kroner fordelt på ni prosjekter.

Deretter kommer Trøndelag som fikk 2,8 millioner kroner fordelt på 11 prosjekter.

I Trøndelag var det splitter nye Trykkeriet Scene i Trondheim som tok størsteparten av pengekaka: Scenen har fått innvilget nærmere to millioner kroner i støtte til teknisk utstyr.

– Dette tilskuddet fra Kulturrom utgjør en enorm forskjell, og letter en stor bør fra våre skuldre for de neste årene, sier daglig leder Martine Ildal Utne.

Annonse
Annonse
Annonse