Annonse
«Trelett» fra Atelier Oslo var vinneren av arkitektkonkurransen for Fotografihuset på Sukkerbiten Foto: Atelier Oslo / NTB scanpix
Fotografihuset i Bjørvika

Kampen er ikke over

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Det diskuteres fortsatt om hva det 7000 kvadratmeter store området Sukkerbiten i Bjørvika skal brukes til. Skal det bli et fotografihus på 3700 kvadratmeter, eller skal det – som byrådet har vedtatt å utrede – bli et park- og friområdet. Frontene er steile. 

Påtroppende daglig leder i Fotografihuset AS, Jonas Ekeberg, sier til Aftenposten at en badeplass bare kan brukes rundt 60 dager i året, mens Fotografihuset kan brukes de 300 resterende dagene. Ekeberg tar over for Erling Johansen 1. oktober. 

Sukkerbiten eies av det kommunale selskapet Hav Eiendom. De vil bygge på tomten. «Trelett» fra Atelier Oslo vant arkitektkonkurransen i 2019. Samtidig har motstanden vokst, med folkeaksjonen Sukkerbitens Venner i spissen. De mener Sukkerbiten bør være et grønt friområde uten bygninger.

Etter byrådets vedtak er byggeplanene foreløpig lagt på is.

Sverre Jervell leder aksjonsgruppen Sukkerbitens Venner, som i lengre tid har jobbet for å stoppe planene om et bygg på tomten. Han er kritisk til at Fotografihuset AS fortsatt ønsker å kjempe for å beholde tomten.

– Byrådet har vedtatt å utrede Sukkerbiten som friområde. Vi tror det er uklokt av Fotografihuset å legge opp til omkamp med det politiske flertallet i bystyret. Det undrer oss at Fotografihuset AS ikke heller ser på de tallrike kulturbyggene som står tomme i byen, sier han til avisen.

Annonse
Annonse
Annonse