Annonse
Øyunn Viken tiltrer i stillingen som daglig leder i Kultur Vest 1. mars 2021. Foto: Kultur Vest

Hun er ny leder i Kultur Vest

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Øyunn Viken tar over som daglig leder i Kultur Vest, medlemsorganisasjonen for profesjonelle kulturaktører i Bergensområdet.

Styret i Kultur Vest AS er svært tilfreds med å ha fått på plass en kompetent og kunnskapsrik etterfølger til Charlotte Spurkeland, som har ledet Kultur Vest siden 2017. Det skriver organisasjonen i en pressemelding.

Øyunn Viken (47) kommer fra stillingen som daglig leder ved Skrivekunstakademiet. Hun er i tillegg universitetslektor ved Universitetet i Bergen og har lang erfaring fra ulike verv innenfor kulturfeltet og synger selv i Bergen Filharmoniske kor.

– Øyunn sitt brede kulturengasjement, og ikke minst hennes erfaring som leder for skrivekunstakademiet gjennom 10 år gjør henne til riktig person til å lede Kultur Vest. Samarbeid er enda viktigere i den vanskelige situasjonen kulturlivet står i med koronakrisen, sier styreleder Katrine Trovik i Kultur Vest via pressemeldingen.

Kultur Vest har som ambisjon at Bergensregionen skal være blant de beste i Europa for produksjon og formidling av kunst og kultur.

– Når pauseknappen trykkes på gang etter gang, går det utover alle ledd i kulturlivet. Min oppgave fremover blir å være en tydelig stemme på vegne av kulturen i Bergensregionen. Det kunst- og kulturlivet har vært igjennom de siste månedene viser med all tydelighet viktigheten av å kunne stå samlet med tydelig røst, og jeg gleder meg til å komme i gang med dette viktige arbeidet, sier ny daglig leder Øyunn Viken.

Charlotte Spurkeland slutter i stillingen som daglig leder fordi hun skal over i stilling som folkevalgt i Bergen kommune. Øyunn Viken har tiltredelse 1. mars.

 

Annonse
Annonse
Annonse