Kulturbransjen

Statsminister Erna Solberg åpner spillmessen Spillexpo på Norges Varemesse i Lillestrøm. Nå kan det bli færre av slike messer.

– Frykter at næringen forsvinner

En fjerdedel av bedriftene i bransjen tror de ikke overlever tredje kvartal i år uten økonomisk hjelp, ifølge ny undersøkelse.

Publisert Sist oppdatert

I dag fanges ikke bransjen opp av store deler av kompensasjonsordningene og krisepakkene som regjeringen har presentert siden Norge ble koronastengt. Eventbransjen påpeker at de faller mellom to stoler, Næringsdepartementet og Kulturdepartementet, skriver VG..

– Eventbransjen er i ferd med å brekke ryggen! Uten gode støtteordninger fra myndighetene vil bransjen vår forvitre til det ugjenkjennelige. Vi har i praksis driftsforbud. Vi har stor respekt for smittefaren og de myndighetsbestemte restriksjonene, men for menneskene som jobber i eventbransjen, er dette brutalt. Vi var de første som ble stengt ned i krisen, og vi er nok de siste som får åpne opp, sier daglig leder Vidar Eriksen i Z Event til avisen. Z Event er et byrå som omsatte for 135 millioner kroner i 2018.

I en undersøkelse som Opinion har gjennomført for Sponsor- og Eventforeningen i juni, kommer det frem at eventbransjen i gjennomsnitt taper halvparten av omsetningen sin som følge av covid-19.

Der svarte flere enn én av tre bedrifter at de ikke tror at de overlever 2020, uten krisepakker fra regjeringen.

– Dette er alvorlig. Med bransjen forsvinner verdifull kompetanse. Eventbransjen er et nav som gjennom kultur, artister, foredragsholdere, grafikere og teknikere engasjerer og motiverer hundretusener av medarbeidere hvert år. Vi sørger for en omsetning på over 4 milliarder for hoteller, reiseselskaper, catering og underholdning. Dette skjer over hele landet, fra hjørnestenshotellet med naturopplevelser til store konferansehoteller, sier Vidar Eriksen i Z Event til VG.

Powered by Labrador CMS