Annonse
Upopulær blant Bergens kulturledere: Bytådsleder Roger Valhammer. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Kulturledere i Bergen

Forbannet på byrådet

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

– Vi har fulgt alle regler. Likevel er det vi som må ta støyten nok en gang, sier teatersjef Sølvi Rolland til NRK.

Kulturledere gikk onsdag kraftig ut mot de nye koronainnstrammingene i Bergen. Blant tiltakene er nedskalering av alle offentlige arrangementer.

I den ti dager lange tiltaksperioden er det kun lov med 50 publikummere på teaterforestillinger, konserter og andre arrangementer – uansett hvor stort lokalet er.

– Dette er ikke en dugnad lenger. Jeg føler det er symbolpolitikk. Kommunen fatter disse vedtakene uten å ta en eneste telefon til noen i bransjen. Vi har levd med koronatiltak i månedsvis og har fulgt alle regler, og det har ikke vært noen smitte på noe kulturhus i Bergen, sier Sølvi Rolland, sjef for Ole Bull Scene, til NRK.

Hun får støtte av en rekke andre kulturledere i byen. Nå etterlyser kulturlederne en dialog med kommunen om situasjonen.

– Vi kan ikke ta konsekvensene alene av en politikk vi opplever som vilkårlig. Vi er blitt en arena man kan løfte frem og formane folk om å være forsiktige, fordi vi er selve symbolet på det å samles, sier Solrun Toft Iversen ved Det Vestnorske Teateret.

 

Annonse
Annonse
Annonse