Annonse
Ola Innset og Simen V. Gonsholt skal gjøre Gyldendals tidsskrift Vinduet heldigitalt i 2021. Foto: Gorm Kallestad/NTB

Disse to skal gjøre Vinduet heldigitalt i 2021

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

To måneder etter at Gyldendal søkte etter to nye redaktører til å «forme og utvikle Vinduet som et reint nett-tidsskrift», er stillingene nå besatt av Simen V. Gonsholt og Ola Innset, melder Klassekampen. Gonsholt har journalistbakgrunn fra Dagens Næringsliv og Dagbladet, mens Innset er historiker, forfatter og kritiker.

I en pressemelding fra forlaget sier forlagssjef Kari Marstein seg svært fornøyd med ansettelsen. Hun mener de to kommende redaktørene utmerket seg i intervjuprosessen med «gjennomtenkte planer og røslige ambisjoner for Vinduets framtid».

– Vi gikk hardt ut med at vi skal produsere mye og beholde kvaliteten, så jeg er redd vi fikk jobben fordi vi lovet mer enn vi kan holde, sier Innset lattermildt.

Selv vil ikke de to nye redaktørene skryte på seg å ha lest altfor mange bøker ved hjelp av digitale dingser. De synes likevel ikke det er trist at Vinduet blir heldigitalt.

– Jeg tror de fleste vil være begeistret over at Vinduet får muligheten til en mer løpende litteraturdekning, sier Gonsholt.

Den nye redaktørduoen presiserer at de skal være døråpnere og ikke portvoktere – den nye nettsida skal gi leseren en følelse av å bli innlemmet i en ny verden. Den skal heller ikke oppfattes som en bransjeblogg, men heller fokusere på det lange essayet, reportasjen og intervjuet.

 

Annonse
Annonse
Annonse