Annonse
Sigrid Bonde Tusvik er klar med sitt første soloshow som blant annet handler om kvinnekamp. Her er hun under #Metoo-arrangementet på Youngstorget vinteren 2018. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Debuter med «Heks on the beach»

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

– Jeg har drevet med standup siden 2003, men aldri gjort soloshow før. Av flere grunner: Tusvik & Tønne-podkasten ble såpass stor at vi gjorde to runder med show sammen. Og så synes jeg mange komikere har soloshow litt for tidlig. Jeg ville vente til jeg hadde erfaring og materiale nok til å stå på en stor scene. Nå var tida inne, sier Sigrid Bonde Tusvik til Dagsavisen.

Standup-showet skal ifølge henne handle en del om kvinnekamp og kvinnehelse – med vitser, så klart. Dessuten baserer forestillingen seg på hovedspørsmålet: Hva skal til for å bli utsatt for «heksejakt»?

Bonde Tusvik påpeker at det bare er folk med makt som hevder seg utsatt for heksejakt, og trekker frem Trond Giske, Sylvi Listhaug og Per Sandberg som eksempler.

Selv har hun ingen problemer med å bli kalt heks:

– Hekser var kvinner som hadde kunnskap og som ble sett på som skumle. Pappa pleide kalle mamma for heks, som et kjærlig kallenavn. Så jeg er vokst opp i en heksefamilie – det vil si en feministfamilie. Og jeg blir ofte brent i kommentarfeltene. Særlig når jeg skriver i Dagsavisen, da fyrer jeg opp kommentarfeltet som et digitalt heksebål, sier Bonde Tusvik til Dagsavisen.

Forestillingen har premiere 3. september og går til og med 24. oktober på Latter i Oslo.

Annonse
Annonse
Annonse