Kulturbransjen

DDE

DDE får seks millioner til julekonsert-turné

Publisert Sist oppdatert

De største mottakerne i denne runden er DDE, som får 6 millioner kroner til en julekonsertturné med ti arrangementer i Trøndelag og ett i Oslo, og Taran AS, som får drøyt 10 millioner kroner til oppsetningen av West Side Story i Oslo. Totalt får 32 arrangører tilskudd i denne runden, på til sammen 26 millioner kroner. 24 arrangører får avslag på sine søknader, melder Kulturrådet.

Drammen Scener får 4,7 millioner kroner til mer enn hundre ulike arrangementer i høst, over et bredt spekter av sjangre. Stimuleringsordningen har tilbakevirkende kraft fra 1. oktober, så omtrent halvparten av arrangementene i Drammen er allerede gjennomført. Haubitz Hall i Kristiansand får 170.000 kroner til en konsertserie gjennom november og desember, mens Egersund Visefestival får 68 000 kroner til minifestivalen «Høstlyd» som ble gjennomført tidlig i oktober.

Søknadene i denne runden ble i hovedsak vurdert før de siste innstrammingene blant annet i Oslo, og disse restriksjonene er derfor ikke tatt hensyn til i behandlingen. Arrangørene får ikke beholde tilskuddet til arrangementer som avlyses, bortsett fra det som er nødvendig for å dekke helt uunngåelige utgifter. De arrangørene som blir rammet av lokale smittevernrestriksjoner må selv avgjøre om de ønsker å ta imot tilskuddet som nå gis, eller legge inn en ny søknad på et redusert beløp.

Kulturrådet betaler ut 70 prosent av tilskuddet når kontrakten aksepteres, og vil gjennomgå rapporter og regnskap i en etterkontroll før eventuell utbetaling av resten av beløpet. I den videre behandlingen av søknader vil Kulturrådet ta hensyn til også lokale forbud mot arrangementer og avkorte stimuleringsmidlene tilsvarende.

Så langt har det kommet inn 794 søknader til stimuleringsordningen, på totalt 505 millioner kroner. Med denne siste runden er 120 søknader ferdig behandlet, hvorav 95 er positive vedtak. 85 millioner kroner er så langt fordelt.

SE HELE LISTEN HER

Powered by Labrador CMS