Annonse
Facebook kastet ut Magasinet Altså på grunn av «nakenhet og dårlig innhold» da de publiserte bilde av en toppløs, brystkreftoperert kvinne, selv om deres egne retningslinjer tillater kvinnebryster i sammenheng med brystkreft. Foto: Denis Charlet/AFP

Ble kastet ut av Facebook på grunn av brystkreftbilde

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Onsdag var det den sjette gangen annonsen til Magasinet Altså ble blokkert av Facebook og Instagram – nå er de helt sperret ut, forteller Altsås sjefsredaktør Ida Eliassen-Coker til Aftenposten.

Årsaken er at de delte annonser med bilde av forsiden sin, som en toppløs brystkreftoperert Noelia Morales prydet.

- Facebooks egne retningslinjer tillater kvinnebryster i sammenheng med brystkreft, amming og fødsel. Derfor tok vi sjansen, sier Eliassen-Coker.

Facebook og Instagram er, som hos mange andre, en viktig kanal for Altså når de skal nå nye kunder og abonnementer.

De har sendt klager til Facebook, men kommunikasjonen har vært vanskelig. Derfor er de nå usikre hvor mye hud de tør å ha på neste forside.

- Som med ethvert system som operer i stor skala, gjør vi noen ganger feil. I dette tilfellet ble disse annonsekontoene feilaktig deaktivert, sier Camilla Nordsted, kommunikasjonskonsulent for Facebook når hun ble presentert med kritikken.

Altsås annonser ble vurdert til å inneholde «nakenhet og dårlig innhold», legger Nordsted, og beklager ubeleiligheten det har skapt..

Tirsdags kveld ble Altsås konto gjenopprettet, men gleden ble kortvarig. Et døgn senere ble de utestengt på nytt.

 

Annonse
Annonse
Annonse